Latem w 50 procentach składam się z bobu. A ponieważ bób to samo dobre Wam też polecam odmieniać go przez wszystkie przypadki i łączyć we wszystkich możliwych, niekoniecznie przypadkowych, kombinacjach.
Bób znany jest ludzkości od ponad 5000 lat. Nasiona bobu znane są z wyjątkowych właściwości odżywczych, dlatego warto w pełni wykorzystać krótki niestety sezon na to warzywo i jadać je jak najczęściej.
Wciąż jeszcze można znaleźć je na straganach. To smaczne, lekkostrawne i niskokaloryczne warzywo jest idealnym produktem dla osób zabieganych.
Dawno nie było czegoś na słodko zatem dzisiaj wjeżdża na prawdę proste ciasto z truskawkami. Trzeba korzystać póki jeszcze są te wspaniałe owoce.
Mięsne pasztety, rybne paprykarze i inne słoiczki pełne wrażeń dostępne są na każdym kroku, a w składzie najczęściej mają najgorsze składniki i odpadki…
Ponieważ mamy w pełni sezon zarówno na buraki, jak i na szpinak korzystajmy z ich dobrodziejstwa.
Kolejny przepis na szybką i zimną przekąskę, która jest jednocześnie bardzo zdrowa.
Lato nareszcie zaczęło nas rozpieszczać więc coraz częściej sięgamy po coś lekkiego, a najchętniej zimnego. Cóż może być lepszego na letni obiad niż chłodnik?! Ten dzisiejszy jest jednak odrobinę nietypowy, gdyż z ogórków i chrzanu.
Kolejny przepis do wypróbowania na grillu. Ja osobiście jestem wielką fanką arbuzów i gdy sezon jest w pełni staram się wykorzystywać je praktycznie do wszystkiego.
Weszliśmy już w astronomiczne lato i choć pogoda czasem plata nam figle wszędzie w ogródkach rozpoczyna się sezon grillowy. Mam więc dla was propozycje przekąsek, tóre można podać na grillu i odrobinę zaskoczyć znajomych.
Przejdź do kategorii