W kolejnym odcinku Stań na głowie!!! …czas zdrowia dla Łukowa: Jak ograniczyć cukier w diecie?
Kolejny przepis na szybką i zimną przekąskę, która jest jednocześnie bardzo zdrowa.
Lato nareszcie zaczęło nas rozpieszczać więc coraz częściej sięgamy po coś lekkiego, a najchętniej zimnego. Cóż może być lepszego na letni obiad niż chłodnik?! Ten dzisiejszy jest jednak odrobinę nietypowy, gdyż z ogórków i chrzanu.
Chciałaś zacząć się zdrowo odżywiać i zmienić coś w swoim stylu życia, ale gubiłaś się w natłoku informacji dostępnych w Internecie? nie miałaś wiecznie czasu ciągle przekładałaś wyjście do siłowni na później!!! Nasza rada jest bardzo prosta: zacznij z nami od dzisiaj!
Kolejny przepis do wypróbowania na grillu. Ja osobiście jestem wielką fanką arbuzów i gdy sezon jest w pełni staram się wykorzystywać je praktycznie do wszystkiego.
Skóra, która poddawana jest przewlekłemu działaniu promieniowania słonecznego, zmniejsza swą elastyczność, staje się pogrubiona i szorstka. Jak podaje lek. med. Jolanta Maciejewska, „spośród czynników środowiskowych, pierwsze miejsce w powstawaniu czerniaka i raków skóry, zajmuje promieniowanie ultrafioletowe (UV), stanowiące 1% promieniowania słonecznego”.
Weszliśmy już w astronomiczne lato i choć pogoda czasem plata nam figle wszędzie w ogródkach rozpoczyna się sezon grillowy. Mam więc dla was propozycje przekąsek, tóre można podać na grillu i odrobinę zaskoczyć znajomych.
Jeżeli z wczorajszego omletu zostały wam jakieś pieczarki to przydadzą się do tego przepisu. Niestety wciąż jeszcze wiele osób powtarza mit o tym, że grzyby pozbawione są wartości odżywczych i sięga po nie zbyt rzadko. To zupełna bzdura.
Jak ochronić się przed kleszczami? Jakie choroby wywołują te pajęczaki? Gdzie występują kleszcze? Zapraszamy na artykuł, w którym podamy odpowiedzi na te i inne pytania.
Dzisiaj omlet ale taki zupełnie nietradycyjny, bo bez jajek. Przepis jest odpowiedni dla osób, które nie tolerują glutenu, gdyż ciecierzyca należy do roślin naturalnie bezglutenowych. Warto też podkreślić czterokrotnie większy udział błonnika, którego niedobory często mają osoby będące na diecie bezglutenowej, niż w klasycznej mące oraz ponad dwa razy większą ilość białka.
Przejdź do kategorii