Pogoda nas ostatnio nie rozpieszcza, a co może być lepszego na deszczową aurę niż aromatyczny, rozgrzewający gulasz?
Kolejny przepis ułatwiający przetrwanie ponurej aury za oknem. Rozgrzewająca jaglanka, z pachnącym cynamonem i słodziutką gruszką.
Dzisiaj najłatwiejsza sałatka na świecie. Sezon na ogórki sprzyja wymyślaniu z nich kolejnych bardziej lub mniej wymyślnych potraw. Czasem jednak zamiast wymyślnych dań lepiej postawić na prostotę. Szybko, tanio i smacznie.
Doskonała micha dla tych, którzy nie mają w pracy możliwości podgrzania posiłku, a mimo to chcą jadać w miarę zdrowo.
Zostając w temacie smarowideł do chleba… nie raz już pisałam o tym jak wartościowa jest kasza gryczana, szczególnie ta niepalona.
Zapewne wielu z Was kojarzy konfiturę z czerwonej cebuli.
Kalafior to warzywo, którego właściwości odżywcze doceniono już w 600 r. p.n.e.
Jarmuż jest rośliną dwuletnią o wyrazistym, pikantnym smaku z nutą goryczy. Posiada wiele właściwości leczniczych. Liście jarmużu są najczęściej w odcieniach zieleni i fioletu. Jarmuż jest bogatym źródłem białka, błonnika, witamin i minerałów.
Prosta i pełna wartości odżywczych. Sałatka z pak choi jest pyszna i można ją zabrać ze sobą do pracy.
Gorące, rozgrzewające śniadanie to w chłodne poranki podstawa.
Przejdź do kategorii