O dawna znane ale niedoceniane– proszę Państwa dziś wjeżdżają buraki.
Zrobiło się chłodniej więc dziś na obiad serwujemy rozgrzewającą zupę z soczewicy.
Wykupiłeś pół piekarni a świat się jednak nie skończył? Siedzisz i myślisz co zrobić z zalegającymi bochnami bo i kasy szkoda i wszędzie krzyczą o tym „zero waste”. Przychodzimy z pomocą! Dziś trochę mniej zdrowo, ale w końcu jest poniedziałek i należy go sobie osłodzić.
Pierwszy dzień wiosny więc na dzisiaj coś lekkiego. Królowa Bona wraz z pozostałą włoszczyzną przywiozła do Polski sałatę. Dzięki niej warzywo stało się jednym z najczęściej stawianych na polskich stołach.
Kolebką jego uprawy i udomowienia był obszar zachodniej Azji zwany Żyznym Półksiężycem, gdzie najdawniejsze, znane dziś ślady występowania tych zjawisk sięgają około 9 tysięcy lat p.n.e.
Utknąłeś w kwarantannie? Nie możesz powymieniać z sąsiadką plotek o tym, co dziś na obiad, a w domu piętrzą się zapasy ryżu i makaronu? Daleko ci do Magdy Gessler no ale ile można jeść ziemniaki ze schabowym? Przychodzimy Ci z pomocnym cyklem „Zdrowa micha”.
Przejdź do kategorii