Sałatka z brązowym ryżem, awokado, kukurydzą, czerwoną fasolą i koperkiem
SKŁADNIKI:
Kukurydza - 0,25 szklanki (25 g)
Ryż brązowy - 0,25 szklanki (35 g)
Fasola czerwona (puszka) - 2,5 łyżki (50 g)
Awokado - 0,5 sztuki (50 g)
Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (5 g)
Cytryna - 0,5 plastra (5 g)
Koper ogrodowy - 0,25 pęczka (5 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Brązowy ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Awokado pokrój w kostkę, koperek posiekaj, kukurydzę odsącz z zalewy i przepłucz pod bieżącą wodą.
3. Następnie wymieszaj ze sobą ugotowany ryż, czerwoną fasolę, kukurydzę i kawałki awokado.
4. Całość dopraw solą oraz pieprzem, skrop oliwę z oliwek i posyp koperkiem.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 343 kcal
Węglowodany: 45 g
Tłuszcz: 13 g
Białko: 9 g
Komentarze