Kanapka z pastą z fasoli i ogórkiem kiszonym
SKŁADNIKI:
Bułka pszenna - 1 duża sztuka (70 g)
Fasola czerwona (puszka) - 0,5 szklanki (70 g)
Koncentrat pomidorowy 30% - 0,5 łyżeczki (9 g)
Oliwa z oliwek - 1 łyżka (9 g)
Ogórek kiszony - 0,5 sztuki (35 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Pokrój pieczywo i przygotuj pastę.
2. Fasolę odsącz z zalewy i dokładnie rozgnieć widelcem. Dodaj koncentrat pomidorowy, oliwę i wymieszaj, dopraw do smaku.
3. Posmaruj pieczywo pastą i ułóż na wierzchu plastry ogórka.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 400 kcal
Węglowodany: 56 g
Tłuszcz: 13 g
Białko: 15 g
Komentarze