Wykład „Smaki koszernej kuchni" w ŁOK
9 kwietnia 2019 roku Słuchacze Łukowskiego Uniwersytetu Trzeciego Wieku wzięli udział w wykładzie "Smaki koszernej kuchni", połączonym z pokazem tradycyjnie wyrabianych chałek z pastą babaganusz oraz pastą makbucha.
Prezentację poprowadziła Hanna Kossowska z Gminy Żydowskiej Wyznaniowej w Warszawie, która przekazała Słuchaczom informacje na temat najważniejszych świąt żydowskich oraz potraw, szykowanych na specjalne okazje. Kolejnym punktem wydarzenia była degustacja chałek oraz past, przygotowanych przez prowadzącą spotkanie.
Wydarzenie odbyło się w ramach II Dni Kultury Żydowskiej.
Prezentację poprowadziła Hanna Kossowska z Gminy Żydowskiej Wyznaniowej w Warszawie, która przekazała Słuchaczom informacje na temat najważniejszych świąt żydowskich oraz potraw, szykowanych na specjalne okazje. Kolejnym punktem wydarzenia była degustacja chałek oraz past, przygotowanych przez prowadzącą spotkanie.
Wydarzenie odbyło się w ramach II Dni Kultury Żydowskiej.
Napisz komentarz
Komentarze