Tofu z makaronem, natką pietruszki i pomidorkami koktajlowymi
SKŁADNIKI:
Tofu - 2,25 porcji (110 g)
Makaron pełnoziarnisty - 1 szklanka (90 g)
Oliwa z oliwek - 0,5 łyżki (5 g)
Natka pietruszki - 1 łyżka (11 g)
Orzechy włoskie (obrane) - 0,5 garści (11 g)
Pomidorki koktajlowe - 6 sztuk (110 g)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź.
2. Tofu pokrój w małą kostkę, podsmaż na rozgrzanej patelni do złotego koloru.
3. Wymieszaj makaron z tofu i warzywami.
4. Posyp orzechami.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Energia: 597 kcal
Węglowodany: 71 g
Tłuszcz: 22 g
Białko: 29 g
Komentarze